Nanofocaal

Met nanofocale glazen krijgt u, net als bij HD beeld, een HD zicht. Door de aanpassing van nanofocaal brillenglas is het nu mogelijk om scherper te zien dan ooit tevoren. Deze glazen worden door middel van een bepaalde freestechniek op Nanotechnologie geslepen, waardoor de vertekening die altijd aanwezig is in het glas, sterk gereduceerd wordt.  

Dankzij de nieuwste technologie behoeven uw ogen de vertekening niet meer te compenseren. Dit zorgt ervoor dat u veel comfortabeler zult kijken en de glazen bieden u veel gemak achter de computer en in het donker.  Jarenlang golden multifocale glazen als de standaard, maar sinds kort is deze technologie voorbijgestreefd door de nanofocale glazen. Uw brillenglas bestaat nu uit duizenden kleine brillenglazen. 

Door de Nano-slijptechniek kan nu, met behulp van een 5-punts meting, een veel zuiverder glas worden gefabriceerd. Naast de oogmeting wordt ook de inclinatie/doorbuiging, het draaipunt van het oog tot het glas gemeten, de leesafstand en het dominante oog bepaald.  Om de HD-glazen goed aan te meten, heeft de fabrikant besloten om in Nederland een aanmeetcentrum te openen. Dit Varilux Centrum staat in onze winkel en daar zijn wij trots op.