Multifocaal

Wanneer u zowel veraf als dichtbij niet scherp ziet, zijn multifocale glazen een oplossing. Rond 1900 droeg men bifocale glazen; een vertebril met een zichtbaar leesgedeelte dat in het glas versmolten was. Multifocaal glas wordt sinds 1955 geproduceerd door Essilor. Zij gaven het glas de naam ‘Varilux’. Sindsdien is de naam Varilux een begrip geworden.  

Multifocaal houdt in dat er meerdere sterktes verwerkt zijn in het glas. Het bovenste gedeelte voor de verte en het onderste gedeelte om te lezen. Met multifocaal glas ziet u geen leesgedeelte wat het geheel fraaier maakt. Met multifocale ziet dus u op alle afstanden even scherp zonder hinderlijke overgangen. 

Het enige nadeel van multifocaal blijft de vertekening aan de zijkant van het glas. De glazen worden aangemeten door middel van een 1-punts meting; de oogmeting. Met die waarde wordt een multifocaal glas in uw bril geslepen. Ondanks de altijd aanwezige vertekening, hebben deze glazen voor een revolutie gezorgd. 

Sinds korte tijd zijn de Multifocale glazen voorbijgestreefd door de nanofocale glazen. Deze glazen worden door middel van een revolutionaire freestechniek op nanotechnologie geslepen, waardoor de vertekening die altijd aanwezig is in het glas maximaal gereduceerd wordt ten opzichte van het multifocale glas. Lees meer over onze nanofocaal glas.